WhisperPower - Bedrijfsprofiel

Historie

WhisperPower BV is in mei 2007 afgespitst van Mastervolt International Holding om als zelfstandige onderneming verder te gaan. Whisper Generatoren werden reeds sinds 1998 in Drachten geproduceerd en onder het  Mastervolt merk gedistribueerd.  In 2010 heeft WhisperPower de wereldwijde distributie van generatoren en parts in eigen beheer genomen. Het leveringsprogramma is sindsdien verder uitgebreid met aanvullende power producten met als doel complete systemen te kunnen leveren. Hybrid Power Systems BV is opgericht in 2009 en is eveneens in Drachten gevestigd. Deze onderneming houdt zich bezig met het ontwikkelen en produceren van gecombineerde hybride en voortstuwingssystemen voor superjachten en beroepsvaartuigen. Hybride techniek wordt ook in de systemen voor kleinere vaartuigen, voertuigen en off-grid power systemen toegepast.

Aandeelhouder van de diverse ondernemingen is de beheermaatschappij, Heidevolt BV. In 2011 is  WhisperPower China, gevestigd in Shanghai,  toegevoegd aan de groep.

Missie

"Het aanbieden van de beste, meest duurzame en meest efficiente elektrische systeemoplossingen voor vaartuigen, jachten, voertuigen,  huizen en objecten  zonder elektrische aansluitingen  en voor diverse industriele applicaties.”

 

`A look inside the company`